Witajcie . Dzisiaj podmieniałem akumulator (mam 2 jeden ze starego auta po wypadku) Później odpaliłem samochód i standardowo kontrolka świec zapaliła sie i zgasła . Przekręciłem kluczyk w pozycję zapłonu i kontrolka znów się zapaliła . Po zluzowaniu silnik pracował normalnie a kontrolka zgasła. Miał ktoś może taki przypadek ? Podejrzewam że jeszcze mógł jakichś głupot nałapać przy wymianie akumulatora ale ... Pozdrawiam Wojtek
Po odlaczeniu akumulatora i podlaczeniu powinny sie palic niektore kontrolki np. od esp, wspomagania kierownicy i jeszcze kilka, ktore gasna po przejechaniu paru metrow. Musza sie poustawiac kat skretu i inne duperele
Jeśli za kolejnym odpaleniem wszystko gaśnie w określonym czasie, to nie ma powodu do zmartwień.
Często właśnie kontrolki z ABS i ESP chwilę się świecą do czasu przejechanie kilkuset metrów i wykonania paru skrętów, wtedy następuje kalibracja czunika skrętu kierownicy i wszystko gaśnie, nawet nie zostaje zapisany żaden błąd.
Witajcie . Kontrolka od świec dzisiaj już się nie zapaliła. Z braku weny na razie nie będę się wpinał z kompem . Tymczasowo będzie do obserwacji. A tak z ciekawości czy taka sama procedura jak z ABS ESP występuje z jakimś elementem silnika tak że zapala się kontrolka świec?
Komentarz